Dušeci za dečije sobe za potpun san i pravilan razvoj

Postavljeno od dejan 18/10/2021 0 Komentar(i) Enterijer,

Dušeci za dečije sobe za potpun san i pravilan razvoj

Na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora  dušeka za dečije sobe?

Razvoj beba i dece u ranom uzrastu zavisi od niza faktora, među kojima je nesumnjivo i san.

S obzirom na to da novorođenčad veći deo dana provode u snu, moramo da odaberemo pravi dušek svog blaga sa istom pažnjom sa kojom biramo odeću i hranu.

 

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine dušeka za dete?

 

Svaki proizvođač dušeka u svojoj kolekciji nudi i dečije modele dizajnirane za uzrast između 0 i 5 godina, kada dete aktivno raste i razvija osnovne veštine i navike.

Prema tome, dečiji dušek, na prvom mestu, treba da bude malo čvršći i ne dozvoljava detetovom telu da zauzme bilo koji položaj, pa čak i obrnuto - da drži kičmu uspravno kako bi izbegao izobličenja ili napadaje.

Pored toga, presvlake dečijih dušeka su uvek antibakterijske, često mešavina pamuka i poliestera, retko samo pamuk, ali neki dečiji dušeci se dalje tretiraju Aloe Verom, srebrnim nitima koje imaju snažno higroskopno dejstvo ili bambusom, podržavajući upijanje vlage.

Većina proizvođača dečijih dušeka na kućište dodaje patentni zatvarač, što je velika pogodnost za roditelje jer se može ukloniti i održavati čak i kod kuće.

 

Koje veličine su dostupni dečiji dušeci?

 

 

Veoma je važno da vaše dete ima dovoljno prostora dok spava i da ga ništa ne ograničava.

S tim u vezi, standardne veličine za dečije dušeke su 60x120 cm i 70x140 cm, a neke kompanije nude i veličinu od 65x135 cm.

Čak i ako vam je potreban dečiji dušek druge veličine, izabrani model možete napraviti posebno za vas sa minimalnim troškovima i u najkraćem mogućem roku.

 

Materijali koji se koriste u proizvodnji dečijih dušeka

 

Što se tiče jezgra, dečiji dušeci koriste mnoge materijale koje ćete naći u modelima za odrasle - poliuretan, lateks, kokosovo vlakno, džepne opruge memorijska pena.

Još jedan materijal koji se preporučuje mališanima je memorijska pena, jer se prilagođava telu i pruža potrebnu prilagodjenost kičmi.

 

Dečiji dušeci sa poliuretanskom penom

Poliuretan je gusti materijal koji vrlo dobro održava svetlo detetovo telo u ispravnom položaju za spavanje, sprečavajući izobličenja. Stoga je među najčešće korišćenim sirovinama u ovim proizvodima.

Pored toga, poliuretanska pena ima specifičnu strukturu otvorenih ćelija koja pomaže ventilaciju i sprečava pojavu bakterija i vlage.

 

Dečiji dušeci od lateksa

 

Lateks je posebno popularan materijal u industriji dušeka zbog svojih izvrsnih karakteristika. Elastičan je i preporučuje se deci starijoj od 1 godine, kada počinju da se okreću tokom spavanja, jer apsorbuje višak vibracija i omogućava slobodnije pokrete. Takođe, lateks pena ima prirodna antialergijska svojstva i visok stepen ventilacije.

 

Dušek od lateksa sa džepnim oprugama

 

Džepni sistem je jedno od ređih jezgara za dečije dušeke, ali ga mogu koristiti deca starija od 5-6 godina, kada je telo donekle razvijeno i steknu navike za pravilan položaj spavanja.

Džepne opruge pružaju ortopedsku potporu celom telu, ali dušeci u čijem jezgru su mekši, pa se ne preporučuju mlađoj deci.

Dečiji dušeci sa džepnim oprugama takođe omogućavaju kontinuirano provetravanje i ne zadržavaju štetočine.

 

Dečiji dušeci sa uloškom od kokosa

 

Kokosova vlakna daju dečijem dušeku veću čvrstoću, tako da su odlična ideja za dobar san svih mališana. U ovim modelima pronađene su dve strane sa različitom tvrdoćom, jer je kokos uvek samo na jednoj strani, a ne u celoj jezgri. I na kraju, ali ne najmanje važno, kokosov orah odlično upija vlagu i ima antibakterijska svojstva.

 

Ukratko, dečiji dušeci treba da budu ortopedski, antibakterijski i higroskopnih svojstava, a model i marka su u potpunosti vaš izbor.

Onlinenamestaj će Vam ponuditi najbolje dušeke na našem tržištu gde će Vaši mališani imati miran I udoban san.

Porudžbine možete da izvršite i telefonom i direktno na mreži putem naše veb stranice ili putem Emaila:prodaja@onlinenameštaj.rs.

Ako vam je potreban savet, ne ustručavajte se da nam pišete u chatu u donjem desnom uglu ekrana.

Garantujemo za najbržu dostavu.

Bez obzira na vašu porudžbinu ili njenu vrednost, mi ćemo vam ponuditi našu dostavu svih dušeka, kao i ostalih proizvoda na našoj internet prodavnici.

Ostavi komentar

Web Analytics